+3620 208 5858 info@villcontrol.hu

VILLCONTROL

Robbanásbiztos berendezések felülvizsgálata

Robbanásbiztos berendezések felülvizsgálata

A felülvizsgálat célja a különböző robbanásveszélyes gyújtóforrások kizárása. Ez olyan szemrevételezéses, részletes felülvizsgálat, amely a robbanásbiztos gyártmányok helyszíni szakszerű és szabványos szerelését igazolja.

A robbanásbiztos villamos berendezéseket, üzembe helyezés előtt kell ellenőrizni és elvégezni rajtuk az első szabványossági felülvizsgálatot. És időszakosan, jogszabályban elő írt 3 évente, időszakos szabványossági vizsgálattal kell igazolni a robbanásbiztonságot. A robbanásveszélyt a robbanásveszélyes gőz, gáz, és porok veszélyes mértékű jelenléte okozza a levegőben.

A hatásos szellőzés vagy elszív ás hiánya esetén, ha nem megbízható robbanásbiztos villamos berendezésekkel látták el a veszélyes zónát, és ez miatt állandó gyújtóforrással számolhatunk, közvetlen robbanás ve széllyel állunk szemben. A robbanásveszélyes helyiségekben és szabadtereken a villamos berendezések felülvizsgálata különös körültekintést és alapos robbanásbiztos ismereteket igényel.

A robbanásbiztos villamos berendezések minősítését megelőzően először a robbanásveszélyes anyagot, tűzveszélyességi jellemzőit és a környezet villamos besorolását kell tisztázni. A villamos berendezések vizsgálatát elsősorban az a dattáblájukon feltüntetett adatok alapján vizsgáljuk. A robbanásbiztos berendezés megfelelőségén felül megvizsgáljuk a felszerelésük szakszerű és szabványos módját, az állapotukat és hogy a rendszeres karbantartásuk megfelelő volt e. Az ellenőrzést tételesen, és ahol lehet, szúrópróbaszerűen végezzük el.

További szolgáltatások

Fogyasztásmérőhely kiépítése

Villámvédelmi felülvizsgálat

Erős áramú berendezések felülvizsgálata

Érintésvédelmi felülvizsgálat